друкувати


Нова версія хробака Downadup

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 04:13:47
Зловмисники випустили нову версію хробака Conficker, також відомого як Downadup і Kido, повідомляє IDG News. Вона називається Conficker B + + і була виявлена кілька днів тому компанією SRI International.

Експерти наголошують, що для досвідченого користувача нова версія хробака практично не відрізняється від старої. Однак в В + + використовуються нові методи завантаження програмного забезпечення на заражений комп'ютер, що розширює можливості зловмисників. Зокрема, до 297 підпрограм старої версії Conficker в новій додалося ще 39. Крім того, три з раніше існуючих підпрограм були змінені.

Можливо, поява Conficker B + + стало відповіддю творців хробака на дії групи Conficker Cabal. Остання блокує домени, зв’язується черв'як для отримання інструкцій.

Вперше атака червяка Conficker була зафіксована близько місяця тому. Протягом кількох днів він уразив десять мільйонів комп'ютерів. Ботнет, утворений зараженими комп'ютерами, є одним з найбільших у світі.

Тиждень тому Microsoft запропонувала винагороду у 250 тисяч доларів за інформацію, яка допоможе в пійманні автора або авторів Conficker. Також корпорація домовилася про партнерство з декількома організаціями, метою якого стане знищення хробака , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі