друкувати


Боротьба за воду триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 03:34:58
На нараді керівників водопровідних та каналізаційних підприємств Прикарпаття обговорили виконання "Програми щодо забезпечення населення краю якісною питною водою на 2006 по 2020 роки".

Хоча рівень якості питної води на Івано-Франківщині спеціалісти характеризують як вище середнього у порівнянні з іншими українськими містами, проблем чимало. У Коломиї, Калуші, Тисмениці та Тлумачі аварійними залишаються мережі водопостачання. За графіком воду досі воду подають у Косові, Надвірній та Верховині.

Та за три роки існування програми було виділено більше 60 мільйонів гривень. Тільки у 2008 на покращення водопровідних та каналізаційних систем фахівці отримали майже 30 мільйонів. За ці гроші відновили насосні станції, модернізували очисні споруди, замінили кілька десятків метрів водопроводу і каналізаційних мереж.

Санепідеміологи стурбовані рівнем забрудненості води в окремих населених пунктах області. Воду належно не хлорують, тому її вживання може спричинити епідемію. Отож керівників водоканалів попросили звернути особливу вагу на якість води. Окрім того, протягом півроку водні і каналізаційні мережі перевірять інспектори з енергозбереження.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі