друкувати


Міжнародна конференція в Яремчі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 09:40:14
В Яремчі розпочала роботу міжнародна школа для практичних лікарів під назвою "Кістково-м'язова система та вік", яку організували і проводять фахівці Міністерства охорони здоров'я України, Українська асоціація остеопорозу та Івано-Франківський національний медичний університет.

У роботі школи беруть участь провідні спеціалісти, науковці з України, Казахстану, Литви, Польщі, Бельгії, Угорщини, Білорусі та Росії. Організатори школи-семінару мають на меті привернути увагу загалу медичних в наукових працівників до проблем, пов'язаних з віковими особливостями кістково-м'язової системи та розвитком вікових патологій опорно-рухового апарату.

Школи-семінари за сприяння президії Української асоціації остеопорозу, Івано-Франківського національного медичного університету та інституту геронтології Академії медичних наук України проводяться на Прикарпатті не вперше.

"Ми хочемо донести нове, передове, прогресивне до найбільшої кількості лікарів, які працюють в селі, на периферії, які не мають можливості користуватися інтернетом, як би хотілося, і слухати таких провідних вчених, яких ми сьогодні запросили", — роз'яснив Нестор СЕРЕДЮК, проректор з наукової роботи Івано-Франківського національного медичного університету.

Темою доповіді бельгійського професора ДЕКВЕЙКЕРА стало лікування хронічних артритів, ревматоїдний артрит і анкілозивний спондилоартрит. Науковець провів дослідження, вивчаючи живописні полотна художників минулого. Він вважає, що роботи всесвітньовідомих митців — Ван ГОГА, ПІКАССО, Яна Ван ЕЙКА чи РУБЕНСА розкривають клінічну картину ревматичних захворювань.

Учасники школи-семінару переконані, що такі зустрічі та обмін досвідом дуже важливі для глибокого вивчення захворювань кістково-м'язової системи. Вони сприяють втіленню в медичну практику шляхів полегшення перебігу хвороб і запровадженню методів своєчасної діагностики та лікування, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі