друкувати


На здобуття Коломийської міської літературної премії імені Т.Мельничука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-19 06:07:08
18 лютого 2009 року на своєму черговому засіданні Комісія з присудження Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука прийняла рішення про прийом до 1 квітня 2009 року літературних творів для участі в конкурсі.

На здобуття Премії висуваються літературні твори, літературні збірки творів окремих авторів, оприлюднених в завершеному вигляді, після ознайомлення з ними громадськості під час проведення читацьких конференцій, літературних вечорів, вечорів поезії та на засіданнях літературних об’єднань тощо. В поданих книгах має бути зазначено: рік, місце видання, тираж.

Висунення творів, літературних збірок на присудження Премії здійснюється гласно за ініціативою творчих спілок, громадських організацій мистецького і просвітянського спрямування, видавництв, редакцій газет і журналів, а також об’єднань громадян на загальних зборах, конференціях.

Від імені творчих організацій, закладів, установ і колективів висунення можуть здійснювати їх президії, колегії, ради тощо.

Подання-рекомендація у вигляді протоколу або звернення направляється на розгляд Комісії з присудження Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука (далі - Комісія), склад якої затверджується виконавчим комітетом Коломийської міської ради (до подання-рекомендації додається не менше, ніж 5 примірників кожної книги).

У поданні-рекомендації на присудження Премії зазначаються конкретні заслуги особи її літературна діяльність, художня цінність творів, що стали підставою для порушення клопотання про присудження Премії.

Прийом документів і літературних творів для розгляду та участі в конкурсі здійснюється Комісією до 1 квітня поточного року після публікації в засобах масової інформації.

Розгляд подань-рекомендацій і допуск кандидатів до участі в конкурсі на присудження Премії проводиться до 15 квітня на засіданні Комісії шляхом обговорення та відкритого голосування, про що повідомляється в засобах масової інформації.

Остаточне рішення про присудження Премії приймається на засіданні Комісії шляхом таємного голосування. Протокол засідання направляється на затвердження виконавчого комітету Коломийської міської ради у червні поточного року. Рішення Комісії носить дорадчий характер.

Розмір Коломийської міської літературної Премії визначається щорічно виконавчим комітетом Коломийської міської ради за пропозицією Комісії.

Рішення виконавчого комітету про присудження Премії публікується в засобах масової інформації.

Премія присуджується одному авторові і лише один раз. Премія може присуджуватися посмертно. Диплом, Знак лауреата і Премія, якими нагороджено посмертно, вручаються його родині.

Удостоєним Премії присвоюється звання "Лауреат Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука", вручається Диплом та Знак лауреата.

Премія вручається до Дня народження поета в День міста Коломиї 19 серпня в урочистій обстановці.

Особа, якій буде присуджено Премію, буде записана в Книгу лауреатів Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука, що зберігається довічно в музеї історії міста Коломиї.

Документи і твори просимо надсилати на адресу:
Вул. Театральна, 27, м.Коломия Івано-Франківської області
Відділ культури і туризму міської ради
Комісія з присудження Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука

Тел. для довідок: (03433) 20245, 32831

Обговорити на форумі