друкувати


Дальнобійники протестують: "Ні" кредитному рабству!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-19 03:20:07
Вчора в Івано-Франківську відбулася акція протесту вантажних перевізників.

У час коли їхні колеги добивалися полегшення умов праці та висловлювали своє незадоволення політикою банків, прикарпатці також виїхали на вулиці. Колона із близько півсотні машин вишикувалась уздовж вулиці Юності та призупинила рух тролейбусів й інших авто. Згодом проїхали об’їзними вулицями, не перешкоджаючи руху На вантажівках гасла "Ні" кредитному рабству!".

У шоферів назбиралося чимало претензій до високопосадовців та банкірів. В умовах нинішньої кризи майже кожен перевізник, який ще кілька місяців тому, мав непогані заробітки, на межі банкрутства. За словами Ростислава Гречаника, організатора акції протесту, зараз машини усі так би мовити без роботи, бо возити нема що, а платити кредити треба.

Банки в односторонньому порядку підняли відсоткову ставку. Такий стан справ важким ярмом ліг на шию, і транспортники не мають не тільки чим сплатити кредити, а залишилися взагалі без грошей на прожиття. А тут ще й неконтрольоване коливання цін на вантажні перевезення та збільшення митних зборів додали негативу. Наразі далекобійники не виїжджають на маршрути уже кілька місяців. Деякі власники вантажівок не мають коштів, навіть для заправки автомобіля та сплати податків, не кажучи вже про те, аби взяти гроші для відправки його в рейс. Турбує водіїв і власників вантажівок й стан траси міжнародного значення у Рогатині, де так би мовити яма на ямі.

Перевізники кажуть, що ця акція протесту тільки попереджувальна, якщо вископосадовці нічого не змінять, то шофери обіцяють паралізувати рух на дорогах обласного і міжнародного значення в Україні.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі