друкувати


Металіст переміг Сампдорію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-19 09:41:28
Другий представник України після київського Динамо сьогодні взяв старт в 1/16 Кубка УЄФА. І як взяв! Харківський Металіст зумів обіграти міцну Сампдорію, причому зробив це на чужому полі, що робить перемогу українського клубу ціннішою двічі.

Примітно, що очікуваний дебют аргентинця Асеведо так і не відбувся - хлопець з якоїсь причини не потрапив навіть у заявку на матч. Замість нього в ансамблі Металіста мав соло інший новачок - Денис Олійник, якого хитрий Мирон Маркевич вирішив поставити з перших хвилин, відправивши Марко Дєвіча полірували лавка. Саме екс-киянинові судилося стати героєм двобою. Що цікаво, вперше зі стартових хвилин вийшов Олександр Рикун, який відіграв, в принципі, непоганий поєдинок. Незважаючи на явну втому під завісу поєдинку.

Харків'яни вийшли на гру максимально сконцентрованими, зібраними та зарядженими. Упевнені і чіткі дії жовто-синіх не дали можливості Сампі організувати щось, на кшталт стартового натиску. М'ячем переважно володів Металіст, спокійно перекочуючи його на своїй половині поля. Сампдорія, зрештою, першою зуміла створити гостроту біля воріт суперника. Це Белуччі скинув м'яч під удар Падаліно, але постріл того в один дотик на льоту виявився неточними. Через пару хвилин вже Жажа за допомогою дальнього удару змусив Кастелацці понервувати.

Далі команди обмінялися небезпечними моментами протягом однієї хвилини. Спочатку Кассано вивів Дессену фактично на зустріч з Горяїновим, але той врятував свою команду, а потім хороший шанс відкрити рахунок упустив Слюсар, зарядивши м'яч в небо з пари метрів. А ворота були фактично порожні!

У другій половині тайму гра заспокоїлась. Команди вже готувалися піти на перерву, і догравали третю додану хвилину, хоча арбітр компенсував всього дві, як стався гол. Це Олійник потилицею підправив м'яч у сітку після вивіреної подачі з лівого боку від Олександра Рикуна. На мажорній ноті, гості пішли відпочивати.

Друга 45-хвилинка почалася з атак Сампдорії, яка в перерві отримала від Маццарі на «горіхи». Лише самовіддана гра Горяїнова з товаришами зуміла зберегти ворота Металіста в недоторканності. Гості не забували і про атаках - в одній з них Едмар міг, як кажуть, вирішувати, але Кастелацці вдалося парирувати підступний постріл бразильця головою. На жаль.

Генуезців ніяк не могли налагодити конструктивні дії, а Металіст грав на контратаках. Олійник і Слюсар мали шанси відзначитися, але, мабуть, на рунах було написано, що гостям сьогодні судилося перемогти мінімально. Харків грамотно утримав перемогу, чим забезпечив собі кращі умови перед домашнім поєдинком. Браво!

Автор: Андрій Крупенко
Джерело: Football.ua
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі