друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 17 лютого

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-18 09:42:36
Підприємці повинні прибирати біля своїх установ. Це зазначено в правилах благоустрою Коломию. Згідно із документом юридичні та фізичні особи за власний рахунок мають тримати в належному стані прилеглу територію. Також із комунальними підприємствами укладати договори на вивіз та захоронення сміття. Міська влада організувала перевірку установ різних форм власності в центральній частині міста.

Черги у нотаріальних конторах мають зникнути. У 2009 році оформлювати документи на право спадковості отримають приватні нотаріуси. Про це йшлося на обласному семінарі-навчанні. Його провели у бізнес-центрі. На захід запросили представників нотаріату з Коломийщини, Косівщини, Снятинщини, Верховини та Яремчі. Побував на навчанні і наш журналіст Богдан Малецький.

День відкритих дверей підготовчих курсів Київського Міжнародного Університету відбувся у школі №3. До закладу приїхав проректор з питань довузівської підготовки Світлана Рудаківська. Абітурієнтам та батькам вона розповіла всі деталі вступу до університету. Бажаючі мали змогу дізнатися про факультети КиМУ, оплату за навчання та стажування.

Освітяни району зустрічалися з правоохоронцями. Мета зустрічі – профілактика злочинності в закладах освіти. Педагоги-організатори, шкільні психологи і голови шкільних рад поспілкувалися з представниками прокуратури, міліції та управління юстиції.

"Пароль один – Афган"- виставка під такою назвою відкрилась в музеї історії міста Коломиї. Музейники винесли на суд глядачів близько 200 фотографій зі своїх фондів, 70 з них з власного архіву надала учасниця бойових дій в Афганістані, 70-річна коломиянка Маргарита Міткевич. Своїми спогадами про своє перебування в гарячій точці жінка поділилась і з нашими журналістами.

В Коломиї стартувала одинадцята за рахунком спартакіада вчителів міста. Відкриття провели на базі ЗОШ №1. Учасників змагань привітали начальник управління освіти, а також відділу молоді та спорту міської ради. Участь у змаганнях беруть освітяни з усіх навчальних закладів Коломиї. Найкращих визначатимуть у п'яти видах спорту: волейболі, настільному тенісі, швидких шахах, легкій атлетиці та міні-футболі. Вчительська спартакіада триватиме протягом чотирьох днів, у п'ятницю освітяни міста підбиватимуть її підсумки.

24-26 лютого в Коломийському фізкультурно-спортивному комплексі "Локомотив" відбудеться 21-й чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. У змаганнях братимуть участь найсильніші спортсмени України – в тому числі чемпіони, призери та рекордсмени Європи та Світу. Виступатимуть на чемпіонаті і коломийські пауерліфтери семеро жінок та троє чоловіків. До речі, цьогорічний Чемпіонат України стане відбірковим для виступів на Чемпіонатах Європи та світу-2009.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі