друкувати


Група ГАЗ не змогла викупити свої облігації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-17 09:27:19
Група ГАЗ допустила технічний дефолт за деб'ютною офертою облігацій на 4,8 мільярда рублів у зв'язку з виникненням тимчасових труднощів з ліквідністю, пише "Дєло". До викупу було пред'явлено 4845 мільярди облігацій на суму 4845 мільярди рублів, зобов'язання з придбання облігацій не виконано в термін.

Дебютний випуск облігацій ТОВ "ГАЗ-Фінанс", компанії-емітента цінних паперів Групи ГАЗ, на 5 мільярдів рублів терміном на п'ять років був розміщений у лютому 2006 року. Ставка перших чотирьох купонів – 8,49%, п'ятого та шостого – 9,3%, сьомого-десятого купонів – 18% річних. Організатори випуску – банк "Союз" та "Трійка Діалог".

Нагадаємо, основне підприємство Групи ГАЗ – Горьковський автомобільний завод – з-за падіння попиту, викликаного кризою, змушене було скоротити обсяг виробництва та перейти на триденний робочий тиждень.

Минулого тижня, 3 лютого, урядова антикризова комісія підтримала пропозицію про надання державної підтримки ВАТ "ГАЗ". Мінекономрозвитку доручено підготувати відповідні пропозиції.

Як уже повідомлялося, у ГАЗа найвищий борг серед російських компаній автопрому. За оцінкою "ВТБ Капіталу", він становить 40 млрд руб [$ 1,1 млрд - Дело], З яких 30 млрд руб – короткострокова заборгованість.

Група ГАЗ – найбільший російський виробник комерційного автотранспорту й будівельно-дорожньої техніки. До складу Групи ГАЗ входять ВАТ "ГАЗ", 18 автомобілебудівних підприємств у Росії, британська автокомпанія LDV, збутові й сервісні структури.

Джерело: Дело
Переклад: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі