друкувати


Scania не продає свої акції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-16 04:50:24
Рада директорів виробника вантажівок Scania рекомендувала своїм акціонерам не приймати пропозицію компанії Porsche про викуп їх цінних паперів. На такий крок німецька фірма була змушена піти у відповідності зі шведськими законами після того, як вона збільшила свою частку у концерні Volkswagen до 50,76 відсотка. Нагадаємо, що володіння таким пакетом акцій дало Porsche непрямий контроль над Scania, 69 відсотків голосуючих акцій якої належить VW. Про це повідомляє Reuters.

Як відзначили представники Scania, рішення відмовити Porsche у купівлі акцій шведської фірми було прийнято радою директорів "одноголосно", оскільки запропонована за цінні папери ціна "не ввідображала перспективної цінності Scania". Раніше німецький виробник спорткарів вже заявляв, що він не зацікавлений в отриманні повного контролю над Scania і має намір запропонувати за акції фірми мінімальну ціну.

Відзначимо, що в даний час Scania зазнає фінансових труднощів. Як повідомляє The International Herald Tribune, прибуток компанії у четвертому кварталі минулого року впав на 44 відсотка, а продажі автомобілів скоротилися на вісім відсотків. Крім того, до кінця першого кварталу 2009 року шведський автовиробник має намір звільнити близько 2 000 співробітників, що працюють на тимчасовій основі, а також знизити витрати на розробку нових проектів та відмовитися від послуг сторонніх консультантів.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі