друкувати


Змінено правила продажу мобільних телефонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-13 05:52:11

Сьогодні, 13 лютого, стало відомо, що Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) своїм рішенням від 5 лютого затвердила новий порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв, у тому числі мобільних телефонів.

Новий порядок затверджений замість аналогічного, прийнятого НКРЗ у 2007 році, яким потрібно обов'язкове маркування радіоелектронних засобів (РЕЗ) і випромінюючих пристроїв (ИУ).

Новим порядком не дозволяється реалізація мобільних телефонів, які зареєстровані постачаються в Україну, без наявності захисного знака (наноситься на телефон виробником) та реєстрації індивідуального коду (серійного номера) IMEI в узагальненій базі даних.

Узагальнену базу даних буде вести державне підприємство "Український державний центр радіочастот" (УДЦР). У кожному пункті реалізації повинна бути забезпечена можливість перевірки при покупця наявності в узагальненій базі даних коду IMEI телефону / терміналу, що купується.

Відповідно до нового порядку, оптова та роздрібна реалізація на території України РЕЗ, ИУ і мобільних телефонів, у тому числі через мережу комісійної торгівлі та інтернет-магазини, буде здійснюватися на дозвільної основі, яку повинен надавати УДЦР або його філія за місцем реєстрації суб'єкта господарювання, повідомляє Комерсант.

Обговорити на форумі