друкувати


Позиція міністра фінансів стала заручником політики,- сказав ПИНЗЕНИК і подав у відставку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-12 04:16:40

Сьогодні міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК подав у відставку. Уряд сьогодні на засіданні не розглядав питання про відставку міністра фінансів, повідомив міністр Кабінету міністрів України Петро КРУПКО.

"Я не вперше працюю в уряді. І завжди займав професійну позицію. Збалансований бюджет, мінімальний розмір його дефіциту, обмеження життя в борг, неемісійні джерела фінансування дефіциту – цими та іншими принципами я завжди керувався у своїй роботі", - йдеться в заяві.

"У нинішніх умовах професійна позиція міністра фінансів стала заручником політики. Змінити цю ситуацію міністр фінансів не може. Як і не може відмовитися від своїх професійних підходів", - зазначає міністр фінансів.

"У таких умовах моє подальше перебування на посаді міністра фінансів України не має сенсу. У зв’язку з цим я подав заяву до Верховної ради України про свою відставку", - заявив міністр.

Уряд сьогодні на засіданні не розглядав питання про відставку Віктора ПИНЗЕНИКА з посади міністра фінансів, повідомив міністр Кабінету міністрів України Петро КРУПКО.

"Сьогодні на засіданні Міністерство фінансів представляв заступник міністра Ігор УМАНСЬКИЙ. У той же час від нього не було інформації про те, що Віктор ПИНЗЕНИК написав заяву. Це питання взагалі сьогодні не обговорювалося", - сказав Крупко.

При цьому міністр підкреслив, що відставка ПИНЗЕНИКА з посади міністра фінансів є компетенцією Верховної ради України.

КРУПКО також не став висловлювати припущення про можливі мотиви такого кроку ПИНЗЕНИКА.

Як повідомлялося, з кінця січня ПИНЗЕНИК перебував на лікарняному.27 січня одне з інтернет-видань оприлюднило нібито лист ПИНЗЕНИКА ТИМОШЕНКО, датований 6 січня 2009 року. Матеріали, викладені у ньому, свідчать про те, що Україна начебто у даний час переживає найбільшу з 1994 року кризу.

Пізніше, Віктор ПИНЗЕНИК назвав сфальсифікованою провокацією оприлюднення у ЗМІ нібито його таємного листа до прем’єр-міністра.

"Міністр фінансів України не пише ніяких таємних доповідних записок уряду", - заявив ПИНЗЕНИК, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі