друкувати


Спортсменам бракує коштів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-12 11:14:46

З 26 по 29 січня в Хмельницькому відбулися змагання на кубок України з вільної боротьби, в якому взяли участь представники майже всіх областей. Участь у змаганнях взяли й представники Коломийської ДЮСШ №1. Незважаючи на добру підготовку, значний досвід учасників змагань, вихованці відділення вільної боротьби з Коломиї не лише гідно протистояли суперникам, але й зуміли, у важких сутичках, стати призерами. У вазі до 66 кілограмів наш земляк Ігор Василишин виборов срібну нагороду, а у вазі до 50 кілограмів третє місце посів вихованець цієї школи Олег ЛИТВИНЧУК.

У змаганнях брали участь вже титуловані спортсмени, такі як чемпіон Європи 2008 року серед юніорів, член збірної команди України Олег ІВАНОВ та бронзовий призер чемпіонату Європи, кандидат у члени збірної України Любомир СИМОТЮК.

Нічим гірше не хоче виглядати, як хлопці, у вільній боротьбі представниця прекрасної половини Наталя ПУЛЬКОВСЬКА, яка виборола бронзову медаль серед жінок.

- На сьогоднішній день доволі багато хлопців перейшли в дорослу боротьбу, є над чим працювати, особливо над фізичною і тактичною підготовкою, - стверджує директор ДЮСШ №1, тренер з вільної боротьби Василь ХМУЛЯК. – Цим хлопцям тяжко в період переходу до дорослої боротьби, адже потрібно затвердитись і потрапити до основного складу збірної команди України.

Прикро те, що всі поїздки на змагання, утримання і проживання молодих спортсменів відбуваються за рахунок батьківських коштів та незначних коштів окремих спонсорів. Майже немає державного фінансування змагань, окрім тих змагань і спортсменів, які є членами збірної команди. Наприклад, одноденне перебування на тренувальному зборі в обласному центрі потрібно, як мінімум, 150 гривень для одного спортсмена на добу, а для перебування на всеукраїнському тренувальному зборі в Кончі-Заспі під Києвом такий збір для одного спортсмена на добу обійдеться, за скромними підрахунками, до 400 гривень.

Василь ХМУЛЯК, який займається вільною боротьбою з 9 років у відділенні першої спортивної школи під керівництвом тренера Романа ЗВИРІДА і є призером багатьох всесоюзних та українських змагань, каже, що ще ніколи держава так байдуже не ставилась до вільної боротьби і взагалі спорту, як тепер. Дуже хвилює тренера подальша доля розвитку фізичної культури при такому мізерному фінансуванні, адже спортшкола покликана виховувати гідне і перспективне майбутнє не лише міста, а й цілої держави.

Автор: Петро МИХАЛЬЧУК
Джерело: "Коломийська правда" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі