друкувати


Час подавати розрахунок по податку з власників ТЗ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-11 02:19:05

Платники податку, юридичні особи, самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за ставками, зазначеними у статті 3 Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".

Розрахунок податку складається на підставі бухгалтерських звітних даних про кількість транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів станом на 1 січня поточного року і подається платником податку до органів державної податкової служби за місцезнаходженням у строки, визначені підпунктом 4.1.4 статті 4 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" для річного звітного періоду, - протягом 60 календарних днів після останнього календарного дня звітного (податкового) року тобто до 1 березня 2009 року, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Платник податку може подати Розрахунок до органу державної податкової служби на паперовому носії або в електронній формі (бажаючим платникам податків подавати звітність в електронному режимі, необхідно отримати Договір про забезпечення електронного документообігу платника податків з ДПІ засобами телекомунікаційного зв’язку). Розрахунок може бути надісланий до податкової інспекції поштою з повідомленням про вручення не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну, установленого для подання даного Розрахунку.

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів сплачується юридичними особами – щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

У разі приховування (заниження) об’єктів оподаткування з власників транспортних засобів стягуються сума несплаченого податку, а також пеня або штраф у порядку, передбаченому законом.

Обговорити на форумі