друкувати


100 кілограмів курячого м’яса були непридатними до споживання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-11 09:55:53

Працівники відділу ветеринарної міліції Головного управління МВС України в місті Києві провели перевірку одного з магазинів відомої мережі супермаркетів в Оболонському районі. Результати вразили правоохоронців: власники, не соромились, викладати на полички супермаркету продукцію, термін реалізації якої давно збіг. Більше 100 кілограмів курячого м’яса на момент перевірки були непридатними до споживання. Але чомусь - придатними до продажу.

Не дуже турбував господарів і тотальний антисанітарний стан складів та службових приміщень: через бруд та різкий запах у рибному та м’ясному цехах було неможливо перебувати, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

До широкого обігу потрапляли товари без жодної перевірки. Ні для кого не секрет, що вживання таких продуктів доволі часто призводить до отруєнь та навіть смертей. Однак підприємців це абсолютно не турбувало, оскільки саме в такий спосіб вони економили кошти.

Тепер на власників мережі чекає покарання відповідно до Кримінального кодексу України, а всю недоброякісну продукцію вилучено відповідно до вимог чинного законодавства.

На жаль, це далеко не поодинокий випадок безладу в торгових залах та цехах магазинів. Тож наступного разу, йдучи по супермаркету, будьте уважнішими. Пам’ятайте про те, що відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів", у разі виникнення сумнівів щодо придатності товару покупець має повне право вимагати пред’явлення відповідних документів та результатів перевірки продукту санепідемстанцією.

Якщо ж Ви вже стали жертвою порушення Ваших споживчих прав чи виявили недоліки у реалізації будь-яких товарів, негайно зверніться за допомогою до компетентних органів.

Обговорити на форумі