друкувати


Хакери зламали американський сайт лабораторії КАСПЕРСЬКОГО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 05:40:40

Невідомі хакери 7 лютого скористалися вразливістю на американському сайті "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО" і опублікували список таблиць баз даних ресурсу, які нібито містять інформацію про користувачів, кодах активації, знайдені у продуктах помилки.

Для отримання доступу до баз даних зловмисники, за їхніми словами, використовували техніку SQL-ін'єкції, передавши команди сервера баз даних через адресну строку.

У прес-службі "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО" підтвердили факт виявлення вразливості під час суботньої хакерської атаки. Співробітники компанії заявили, що вразливість була усунута протягом 30 хвилин з моменту виявлення. Вони додали, що, за даними експертів "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО", вразливість не носила критичний характер і загрози несанкціонованого доступу до даних не було.

Зарубіжні ресурси "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО" не вперше зламують за допомогою SQL-ін'єкції. У липні 2008 року таким чином був зламаний сайт компанії в Малайзії. Разом з головною сторінкою сайту був зламаний інтернет-магазин.

"Лабораторія КАСПЕРСЬКОГО" є одним з найбільших гравців на ринку антивірусних продуктів та IT-безпеки, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі