друкувати


На Прикарпатті ЮЩЕНКА навчили обходитися без газу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 02:51:41

Президент Віктор ЮЩЕНКО, перебуваючи з візитом на Івано-Франківщині, ознайомився з роботою котельні, що працює на альтернативному паливі. ЮЩЕНКО оглянув ділянки підготовки та зберігання висушеної сировини, сушильну піч та безпосередньо котельню, повідомляє прес-служба глави держави.

Котельня потужністю 3,4 МВт, яка обслуговує в місті мікрорайон "Юність", працює на деревині, а відтак, значно економить використання природного газу.

Президенту розповіли, що унікальність цього об’єкта в тому, що вперше в Україні він має таку промислову потужність, яка дозволяє забезпечити тепловою енергією цілий житловий мікрорайон - з використанням місцевих альтернативних джерел енергії.

Паливом для котельні є лісосічні відходи від рубок при догляді за лісом та відходи деревообробних виробництв, які подрібнюються на етапі підготовки.

Керівник проекту реконструкції котелень з переходу на альтернативні джерела енергії Євген СУХІН поінформував ЮЩЕНКА, що введення в дію котельні в Івано-Франківську дозволить щороку економити 974,2 тисяч грн. за рахунок заміни природного газу на використання відходів деревини, її окупність складе 4-5 роки.

У селі Ямниця Тисменицького району Івано-Франківщини президент також відвідавав ВАТ "Івано-Франківськцемент", де, зокрема, побачив у роботі обертову піч з виготовлення клінкера.

У поїздці Віктора ЮЩЕНКА супроводжує заступник глави Секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі