друкувати


Цигани знову крадуть дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 01:25:22

Викрадач Марини - старий циган. Затриманий пояснює свій вчинок тим, що у нього вісім власних дітей та їх всіх він повинен облаштувати. Неповнолітню Марину він вкрав для свого 12-річного сина в якості дружини. Як виявилося, за "чистокровну" наречену нинішні Ромальо беруть калим в 100 тисяч доларів США. У батька таких грошей немає, от він і вирішив викрасти українку.

У циганському полоні дівчинка провела більше двох тижнів. Весь цей час викрадачі перевозили дівчину з області в область, при цьому били і погрожували вирізати всю її родину, якщо підліток не погодиться на шлюб. Крім міліціонерів та журналістів, заступитися за Марину було нікому. Справжніх батьків у дівчинки не було. Дівчину виховує бабуся й далекі родичі.

Відразу після виходу матеріалу про викрадення й звернення журналістів "НП" з проханням про допомогу, на адресу міліції стали надходити численні дзвінки. Дівчину бачило багато людей, в декількох областях і ніхто не залишився байдужим.

Володимир НІМЧЕНКО, начальник Великолепетинського райвідділу міліції, повідомив нам: рятувальний дзвінок пролунав на третій день після виходу журналістського матеріалу. Дитину бачили вже в Криму. Тоді до строку примусового заміжжя Марини залишалося всього чотири дні.

Важкий тиждень спільної роботи кореспондентів та міліції увінчалася успіхом. Через декілька днів дівчина була вже вдома. Нині вона повернулася в школу, до нормальної дитячого життя, в якому немає насильства і примусу до заміжжя.

У відношенні цигана-викрадача порушено кримінальну справу. З в'язниці він вийде років через п'ять, коли Марина вже закінчить школу і зможе сама вибрати собі судженого, повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі