друкувати


Нічна погоня ДАІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 11:03:36

Застосування жорстких санкцій при обранні міри запобіжного заходу (арешт) щодо водіїв, які після скоєння дорожньо-транспортної пригоди намагаються втекти з місця події, виявилися ефективним засобом. Ганебних фактів втечі і ненадання допомоги потерпілому значно поменшало, а в цьому році й не було.

Щоправда, до недавніх вечірніх подій у Коломийському районі. Близько шостої години вечора на дорозі в селі Нижній Вербіж внаслідок наїзду автомашини постраждала 53-річна жінка. Мешканку села Сопів доставили в лікарню, а тим часом працівники міліції зайнялися пошуком іншого учасника ДТП. Правоохоронцям вдалося знайти очевидця аварії, який запам’ятав кілька цифр з номерного знаку машин. Надалі міліціонери з’ясували, що слід розшукувати власника автомобіля «Хюндай Соната». Чоловіка вдома не було, так само не зафіксували машину на вулицях Коломиї.

О дев’ятій вечора неподалік місця проживання екіпаж однієї з патрульних машин помітив розшукуваний автомобіль. Водій іномарки, а ним був 28-річний мешканець Коломиї, відреагував неадекватно. На великій швидкості він скерував автомобіль на бічну дорогу. Патрульна машина помчала навздогін. Інформацію про переслідування передали іншим патрулям. Зрештою, завершилися перегони лише тоді, коли втікач опинився в тупику. Як з’ясувалося, чоловік перебував у нетверезому стані.

Про те, що три години тому він вчинив наїзд на пішохода, затриманий усвідомлював. Понад те, після зіткнення він зупинив машину, але волів поїхати далі, не цікавлячись станом потерпілої.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Органи слідства ініціюють арешт водія, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі