друкувати


МНС Прикарпаття підводить підсумки діяльності за 2008 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 10:51:59

В Головному управлінні МНС під головуванням заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій Богдана КОСТИНЮКА відбулася підсумкова нарада. Підведення підсумків розпочалося з урочистого вручення рятувальникам ключів від нової техніки, придбаної за кошти Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій.

Сьогодні 5 одиниць нової сучасної техніки поповнили автомобільні парки Яремчанської та Надвірнянської пожежних частин, аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Заступник Міністра Богдан КОСТИНЮК та голова Івано-Франківської обласної ради Ігор ОЛІЙНИК, вручаючи прикарпатським рятувальникам ключі від нових автомобілів, зазначили, що саме сучасна техніка та обладнання допоможуть бійцям МНС ще ефективніше виконувати поставлені перед службою завдання.

Розпочинаючи роботу наради, начальник Головного управління МНС в області полковник служби цивільного захисту Микола ДЖУМАДЖУК зазначив, що 2008 рік був напруженим і відповідальним для пожежно-рятувальної служби. Він став роком справжнього випробування. Особливої мужності, виправданого ризику та відданості своїй нелегкій, але такій потрібній справі, вимагала від рятувальників цьогорічна липнева повінь. Окрім стихії, рятувальникам Прикарпаття довелося ліквідовувати 11 надзвичайних ситуацій, гасити більше тисячі пожеж. В середньому, щодоби кожні 55 хвилин пожежний автомобіль здійснював виїзд за сигналом „ТРИВОГА”. Завдяки бійцям МНС було врятовано життя понад чотирьох десятків мешканців краю.

Самовіддана праця рятувальників була гідно оцінена. Згідно рішення голови Івано-Франківської облдержадміністрації та голови облради, більше трьох десятків рятувальників, які особливо відзначилися під час ліквідації наслідків повені, було нагороджено Подяками. Наказом начальника Головного управління за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність кращим працівникам служби було вручено відзнаки та спеціальні звання. В ході роботи наради начальник Головного управління Микола ДЖУМАДЖУК висловив вдячність Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій та обласній владі за підтримку і розуміння у вирішенні питань служби. Головний рятувальник області, в свою чергу, вручив відомчі відзнаки голові облради Ігорю ОЛІЙНИКУ та начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської ОДА Володимиру СЕМЕНІВУ.

Завершуючи підсумкову нараду, начальник Головного управління МНС в області Микола ДЖУМАДЖУК запевнив, що і в 2009-му всі зусилля працівників пожежно-рятувальної служби будуть спрямовані на те, щоби кількість надзвичайних ситуацій в області та людських і матеріальних втрат від них була мінімальною, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в області.

Обговорити на форумі