друкувати


Яка професія престижна?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 09:29:08

З метою ознайомлення шкільної молоді зі світом професій, зокрема, які користуються підвищеним попитом на місцевому ринку праці, інформацією про навчальні заклади, послугами, які надає служба зайнятості шкільній молоді, можливістю визначити схильність до певного типу професій, Коломийський міськрайонний центр зайнятості організував та провів День відкритих дверей для школярів випускних класів Матеївецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

В заході взяли участь: заступник директора міськрайонного центру зайнятості Вінтоник М.М., головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Бакай О.С., головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Курдибан Г.М., заступник директора Матеївецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Куприч О.Я., учні 8 - 9 класів Матеївецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (25 осіб).

Захід відкрила заступник директора міськрайонного центру зайнятості Марта Вінтоник, яка зазначила, що ринок праці Коломийщини уже сьогодні потребує робочих рук і саме робітнича професія гарантує людині реальний заробіток.

Про призначення та організацію роботи функціонально-просторових секторів згідно ЄТНСП розповіла профінформатор центру зайнятості Ганна Курдибан. Школярі охоче вели пошуки майбутньої роботи по татч-скріну, цікавились вакантними посадами в Інтернеті. Зацікавила учнів інформація про наявність у центрі зайнятості Довідника навчальних закладів Івано-Франківської області І,ІІ,ІІІ,ІV рівнів акредитації та папки з описом професій.

Під час зустрічі профконсультант Олександра Бакай розповіла учням про професії (спеціальності) актуальні на місцевому ринку праці, способи, як уникнути помилок і розчарувань при виборі свого майбутнього професійного шляху та під час працевлаштування, ознайомила з "формулою вибору професії".

Школярі випускних класів активно включились в дискусію на тему: "Яка професія престижна?", проте, після багатьох наведених аргументів переконались у тому, що всі професії престижні й потрібні, якщо до них відноситись відповідально та підходити із знанням справи.

Цікавою була експрес-діагностика у вигляді психогеометричного тесту, під час якого учні ототожнювали своє "Я" з однією з 5-ти фігур (квадрат, коло, трикутник, прямокутник, зигзаг). Результати тестування вразили школярів.

Отримані буклети про професії та перегляд фільмів про художні, електротехнічні та будівельні професії на замовлення школярів реально наблизили майбутніх абітурієнтів до вибору вподобаних професій, повідомляє Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

Обговорити на форумі