друкувати


БАЛОГА: Президент не підпише прийнятий ВР закон про єдині соцвнески

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-06 06:43:49

Президент Віктор ЮЩЕНКО не буде підписувати ухвалений Верховною Радою 15 січня закон "Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", оскільки цим документом пропонується узаконити масштабну корупційну схему з щорічним обертом до десятки мільярдів гривень.

Про це сьогодні повідомив керівник Секретаріату президента Віктор БАЛОГА, повідомляє прес-служба глави держави. "Крім того, схвалені парламентом нововведення серйозно порушують конституційні права громадян і тому не можуть бути підтримані главою держави", - сказав він.

За його словами, прийнятий закон є спробою ввести легальний механізм викачування грошей з суб'єктів ведення господарства: підприємств, приватних компаній, малого та середнього бізнесу.

"Створилася схема, яка раніше була випробувала на державній закупівлі товарів і послуг за бюджетні кошти. Очевидно, після того, як завдяки принциповій позиції президента був зламаний корупційний порядок проведення тендерних процедур, його розробники не змирилися з втратою тіньових надприбутків", - відзначив він, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі