друкувати


Про економіку - в Москві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-06 05:31:56

У Москві, представники російської влади обговорювали економічне питання з делегацією Європейської Комісії. Брюссельську команду очолював Жозе БАРРОЗУ. Це перша того типу євросоюзно-російська зустріч від трьох років.

Президент Росії, приймаючи європейських політиків, говорив про потребу опрацювати механізми, які запобігали б подібним ситуаціям, як нещодавня, російсько-українська газова криза. Дмітрій МЄДВЄДЄВ вказав на потребу проаналізувати заходи, котрі служать заради європейської безпеки. В свою чергу прем’єр-міністр Росії Владімір ПУТІН висловив задоволення з відновлення розмов між Росією та ЄС, повідомляє Польське радіо.

Голова Європейської Комісії Жозе БАРРОЗУ наголосив, що існує багато ділянок, в яких співпраця між ЄС та Росією була б плідною, зокрема, в питаннях фінансової кризи чи кліматичних змін. БАРРОЗУ сказав, що на даний час тривають переговори між Брюсселем та Москвою в справі нового порозуміння, і члени Єврокомісії зацікавлені, щоб були вони конструктивними і закінчилися успішно.

Обговорити на форумі