друкувати


П'ятниця, 13-го: Хто з міністрів втратить роботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-06 04:56:42

Наступного тижня уряд планує подати на розгляд Верховної ради імена нових кандидатів на міністерські пости. Юлія ТИМОШЕНКО готується переформатувати склад Кабінету міністрів. Всі кадрові питання про ротації в Кабміні рада коаліції зможе розглянути на своєму засіданні наступної п'ятниці, 13 лютого.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив глава фракції БЮТ у Верховній раді Іван КИРИЛЕНКО.

"Думаю, що в наступну п'ятницю на раді коаліції ми розгледимо ці питання кадрових ротацій в уряді. Нам головне, щоб у нас було посилення. Не просто розглянути яку-небудь кандидатуру, а підсилювати кожен напрям, який розглядатиметься", - заявив він.

При цьому КИРИЛЕНКО уточнив, що поки що не може підтвердити інформацію, поширену в ЗМІ, про нових кандидатів на міністерські посади.

"Це зовсім не відповідає дійсності. Це може відповідати, але не відповідає, тому що ще питання по посадах і по прізвищах не розглядалися. Це питання навіть неетично було ставити, поки ми не пройшли вчорашні автодафе... Тому вчора минули один етап. Наступний етап - за столом переговорів", - сказав він.

За словами КИРИЛЕНКО, нових кандидатів з депутатського корпусу буде мінімум.

"Якщо депутатів ми знаємо, знаємо їх професійний рівень, яку школу вони пройшли, то за межами депутатського корпусу потрібно дуже ретельно розглядати, чи є досвід, професіоналізм, спеціальний рівень підготовки, чи дозволяє послужний список обійняти певну посаду в такий час. Тому у нас тиждень для дуже серйозних консультацій", - пояснив він.

Окрім цього, КИРИЛЕНКО підкреслив, що в БЮТ немає особливих побажань відносно нових кандидатур.

"Наші напрями - це другорядне. У нас є прем'єр, у нас є перший віце-прем'єр, у нас є такі потужні тягові сили, що ми можемо навіть там, де міністр недопрацьовує, на собі витягнути, а квота інших представників коаліції - це вже питання до них", - сказав він.

Нагадаємо, вчора прем'єр Юлія ТИМОШЕНКО також заявляла, що наступного тижня будуть запропоновані нові кандидатури міністрів.

"Спробуємо зробити так, щоб і політичні сили, які захочуть запропонувати найсильніших міністрів, які захочуть увійти до коаліції, ми врахуємо ці пропозиції. Уряд в такій кризовій ситуації мусить бути сильним", - наголосила ТИМОШЕНКО.

Крім того, інший депутат від БЮТ Сергій СОБОЛЄВ у інтерв'ю газеті "Дело" заявив, що кандидатури міністрів голосуватимуться пакетом.

За його запевненням, проблем із відставкою міністрів у Верховній Раді не буде – підтримка для цього знайдеться і в опозиційних фракціях.

СОБОЛЄВ не виключає, що можуть виникнути труднощі з призначенням нових міністрів, але упевнений, що це всього лише предмет попередніх домовленостей, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі