друкувати


Пласт відзначив 20-ту річницю свого відновлення в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 06:45:22

В середу, 4 лютого, в арт-кафе "Химера" пройшов концерт під назвою "Вечір пластового рок-н-роллу". Ініціатором заходу стала станиця Івано-Франківськ Пласту – Національної скаутської організації України.

Захід був приурочений до двох важливих дат. Саме цього року Пласт відзначає двадцяту річницю відновлення своєї діяльності в Україні. Варто нагадати що після ІІ Світової війни організація була заборонена на терені Радянського Союзу. З наближенням проголошення української незалежності Пласт відновив свою діяльність на Івано-Франківщині. Другим приводом для проведення концерту стала 80 річниця створення Організації Українських Націоналістів. Свого часу в ОУН як і в проводі так і серед рядового членства було багато пластунів.

Свої пісні виконували гурти в складі яких грають пластуни, зокрема : "SKREAMERS" (Самбір), "ХУ4" (Львів) та "ФЛЯШКА НІЗВІДКИ" (Івано-Франківськ).


гурт "SKREAMERS" (Самбір)

Назва заходу "Вечір пластового рок-н-роллу" була умовної, адже гурти грають як рок-н-ролл, так і панк чи ліричний рок. Акція була розрахована не тільки на пластове середовище а й на всіх охочих, тому в тісному залі "Химери" зібралося понад сто осіб бажаючих послухати живу музику. Цікавим фактом є те, що концерт відвідали не тільки франківчани але й молоді люди зі Львова та Тернополя.

Особливістю вечору стало те, що в залі арт-кафе, де відбувався концерт не дозволено було палити чи вживати будь-які алкогольні напої."Вечір пластового рок-н-роллу" який тривав дві з половиною години, заставив молодь підспівувати та танцювати.

Як зазначив станичний Івано-Франківського Пласту Олег ХІМІЙ: "Окрім розважально-відпочинкового моменту дійство несло й виховний характер, адже таким чином ми пропагуємо українську музику та привертаємо увагу молоді до визначних дат в українській історії".

У проведенню вечору допомогли: ТзОВ "Місто-НВ", ПП. І. ГАЛАСА, арт-кафе клуб "Химера" та 59 курінь ім. С. ЛЕНКАВСЬКОГО, повідомляє прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

Обговорити на форумі