друкувати


У Польщі падає злотий і росте безробіття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 03:58:55

На шпальтах польських газет панує настрій сумний-невеселий. А все через гроші, а вірніше їхню нестачу, або краще – відсутність.

У Польщі падає злотий і росте безробіття – такий висновок можна зробити після перегляду сьогоднішніх статей. Отже, треба шукати порятунку. Себто зміцнити злотий і зменшити безробіття, повідомляє Польське радіо.

Рецептом на скорочення незайнятості має стати "польська праця для поляків" - вважають польські профспілківці. Про що пише сьогоднішня "Gazeta Wyborcza". Отже, Об’єднання Польських Профспілок переконує польський уряд закрити кордони для дешевої робочої сили з України та Білорусі. "Ми повинні захищати свій ринок праці шляхом обмеження доступу до нього іммігрантів з-поза кордонів Європейського Союзу", - каже голова об’єднання Ян ҐУЗ.

"Так то воно так, але хто з поляків (наприклад, заробітчан з Великобританії чи Ірландії, які повернуться на батьківщину, бо втратять на Заході працю) захоче прибирати квартири чи доглядати дітей", - запитує Єремі МОРДАСЕВИЧ з Конфедерації польських роботодавців. Тому закриття кордонів проблеми не вирішить. Так теж вважають польські політики. Замість обмежувати працю українцям та білорусам краще запропонуймо нашим емігрантам якісь перспективи розвитку на батьківщині, - каже Збіґнєв ХЛЄБОВСЬКИЙ з Громадянської Платформи. – А закривати двері перед іммігрантами зі Сходу не чесно.

Обговорити на форумі