друкувати


ФЛЕТЧЕРА триматимуть в СІЗО до квітня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 03:18:14

Слідчі органи на даний час не виявили будь-якого вкладання грошей українських громадян в інвестпроекти для отримання відсотків, які обіцяв організатор "Глобальної системи тренінгів" Роберт Флетчер, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Віктор ІЛЬЧУК.

ІЛЬЧУК заявив, що Флетчер перебуває в СІЗО №13, де "почувається непогано".

За словами заступника начальника слідчого управління МВС, скарг і заяв до органів слідства від ФЛЕТЧЕРА не надходило.

"Дуже скаржиться, що подовжили термін арешту, оскільки він сподівався, що його звільнять під заставу", - зазначив він.

За словами ІЛЬЧУКА, максимальний термін, на який може бути подовжено утримання під вартою, становить 18 місяців, але в разі необхідності, вирішувати це питання повинен апеляційний суд. Він також зауважив, що рішення про подовження до квітня утримання під вартою ФЛЕТЧЕРА ухвалив Шевченківський райсуд Києва.

"За цими матеріалами, які є, ми впевнені, що він вчинив злочин", - заявив Ільчук.

Як повідомлялося раніше, 45-річний ФЛЕТЧЕР був затриманий 23 листопада минулого року. Проти нього порушена кримінальна справа за ч.4 ст.190 КК ("шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах"), що припускає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна. Згідно з попередньою версією слідства, в листопаді 2006 року Флетчер заснував компанію "Глобальна система тренінгів" (ГСТ), яка регулярно проводила у великих містах України тренінги під назвою "Секрети мільйонерів". Крім безпосереднього навчання учасникам тренінгів пропонувалося інвестувати особисті кошти в комерційні проекти ФЛЕТЧЕРА під 20-30% річних. З тими, хто погодився, ФЛЕТЧЕР як фізична особа укладав договір про позику.

З початку року ФЛЕТЧЕР припинив виконувати свої боргові зобов'язання. Тоді ж до міліції почали надходити заяви від постраждалих, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі