друкувати


Створено Асоціацію молодих сільських голів Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 02:45:08

У селі Старий Угринів Калуського району провела своє перше засідання Асоціація молодих сільських голів Прикарпаття, що є дорадчим і консультативним органом при обласній організації профспілки працівників державних установ. Тема зібрання сільських війтів – "Розвиток місцевого самоврядування в сучасних умовах, його наближення до Європейських стандартів".

Про організацію роботи Середньоугринівської сільської ради з питань соціально-економічного та культурного розвитку її території розповів колегам її 33-річний голова і водночас голова Асоціації Тарас Федорів. Мова йшла і про проблеми створення та утримання сільських музеїв.

Завідувач організаційного відділу обкому профспілки працівників держустанов Михайло Мельник вів мову про "мотивацію профспілкового членства", залучення працівників органів місцевого самоврядування до профспілки працівників державних установ.

Учасники Асоціації молодих сільських голів області затвердили Положення про Асоціацію, відвідали місцевий історико-меморіальний музей Степана Бандери та відновлену садибу родини Провідника ОУН.

У засіданні Асоціації взяв участь керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Василь Лосюк, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Довідка: Згідно Положення, Асоціація молодих сільських голів Івано-Франківщини розробляє рекомендації та здійснює заходи щодо удосконалення, розвитку та зміцнення місцевого самоврядування, забезпечення громадського порядку в селах, захисту прав, свобод членів профспілки, покращення екологічної обстановки, розвитку національних та культурних традицій. Асоціація молодих сільських голів Івано-Франківщини підзвітна у своїй діяльності Президії обкому профспілки працівників державних установ. Обласний комітет профспілки працівників державних установ очолює Ніна Гушпіт.

Обговорити на форумі