друкувати


АМК заборонив "Станіславській торговій компанії" використовувати назву "Бальзам Прикарпатський"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 09:48:18

За результатами розгляду справи, розпочатої за заявою Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової промисловості, Територіальне відділення Антимонопольного комітету України винесло рішення про припинення неправомірних дій ТОВ "Станіславська торгова компанія", яке "неправомірно використовувало позначення "Бальзам Прикарпатський" як назву алкогольної продукції та поширювало рекламу без дозволу Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової промисловості, яке має пріоритет на його використання".

У рішенні Територіального відділення АМК сказано: "Дії ТОВ "Станіславська торгова компанія", що полягають у використанні під час здійснення господарської діяльності позначення "Бальзам Прикарпатський" і здатні спричинити змішування відносно діяльності об’єднання як виробника алкогольного напою "Бальзам Прикарпатський", визнано порушенням, передбаченим п.1 ч.3 ст.10 Паризької конвенції про охорону промислової власності та статтею Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді дій у конкуренції, що суперечить чесним звичаям у підприємницькій діяльності", повідомляє ЗІК.

На ТОВ "Станіславська торгова компанія" накладено штраф у розмірі 34 тис. грн. Компанію зобов’язали усунути порушення упродовж двох місяців з дня його отримання – припинити використання в господарському обігу на ринку алкогольних напоїв позначення "Бальзам Прикарпатський".

Обговорити на форумі