друкувати


Населення Прикарпаття потерпає від невиплати зарплат

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-04 04:03:39

Населення Прикарпаття потерпає від невиплати зарплат. У людей закінчуються останні запаси із заощаджень. Багато хто не може взяти свої депозити із банків. Область помалу охоплює фінансова паніка. Натомість чиновники різних рівнів заспокоюють, кажучи, що у нас ще не все так погано.

За інформацією Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА, на перше січня 2009 року заборгованість прикарпатцям складає 6,6 мільйона гривень. Ці кошти переважно недоотримали працівники великих та середніх підприємств. Малі підприємці, хоча й сутужно, проте дають собі раду. Зрештою у них значно менші потреби та запити.

З,5 мільйона гривень не виплатили мешканцям краю, які працюють на нині діючих підприємствах. Хоча тут заборгованості не повинно би бути. Керівники повинні би розраховуватися із людьми, але наразі відчутного впливу на них з боку держави немає. Ще 3 мільйони заборгованості мають збанкрутілі підприємства Івано-Франківщини.

По економічних активних підприємствах, кажуть в Головному управлінні праці та соціального захисту населення ОДА заборгованість зменшується. Проте, на жаль, фінансова криза таки змушує відправляти працівників у вимушені відпустки та переходити на скорочений термін праці, адже кошти не поступають та призупиняється великий відсоток господарської діяльності.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі