друкувати


Пам’ятка – попередження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-04 10:50:02

Відділ управління комунальним майном повідомляє, що відповідно до п. 25.1. "Правил благоустрою і утримання території м.Коломиї" підприємства, установи, організації, навчальні заклади, незалежно від форми власності, та громадяни зобов’язані:

1) встановити біля своїх приміщень, на власних або закріплених територіях урни для збору побутового сміття з розрахунку:
- вулиці, парки, сквери - одна урна на 500 кв.м площі, відстань між урнами не більше 50 метрів;
- ринки – одна урна на 50 кв.м площі, відстань між урнами не більше 10 метрів;
- зупинки громадського транспорту – не менше двох урн;
- заклади торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, установи, організації – по дві урни біля входу і виходу;
- об’єкти вуличної торгівлі – дві урни;

2) перевозити всі види вантажів (особливо рідких і сипучих) тільки на обладнаних або пристосованих для цього автомашинах, не допускаючи забруднення міської території;

3) утримувати водовідвідні канави, які розміщені вздовж територій чи споруд будь-якої форми власності та призначення, за свій рахунок. При невиконанні умов очистки та після попередження власників відділ управління комунальним майном має право виконати роботи по очистці, впорядкуванню канав силами підрядних підприємств, з подальшим відшкодуванням витрат за виконані роботи власниками територій чи споруд, вздовж яких будуть проводити роботи;

4) підтримувати належний санітарний стан вулиць, площ, парків, мостів, скверів, прибудинкових територій, місць масового відпочинку як в зимовий, так і в літній періоди, приділяючи особливу увагу санітарно – побутовим спорудам;

5) проводити ремонт, миття, очистку малих архітектурних форм, в тому числі урн, контейнерів для сміття, пам’ятників, огорож, павільйонів, лавок, що відносяться до комунальної власності;

6) не допускати фарбування скульптурних зображень, пам’ятників, монументів, меморіальних комплексів без дозволу на це відповідних виконавчих органів міської влади;

7) проводити очистку дренажних систем та дощеприймальних камер мережі дощової каналізації;

8) щоденно, з урахуванням пори року, проводити прибирання прилеглої та закріпленої територій, в тому числі тротуарів та проїжджої частини шириною 1 метр (підмітати, скошувати траву, ліквідовувати ожеледицю, відчищати від снігових утворень, утримувати в належному санітарному і технічному стані відкриті водовідвідні канави);

9) щорічно укладати угоди з комунальними підприємствами або підприємствами, які обслуговують комунальне господарство на вивезення, приймання та знешкодження побутових відходів;

10) прибирати міські території протягом світлового дня по мірі засмічення території;

11) сміття збирати в контейнери та урни і згодом вивозити на полігон твердих побутових відходів;

12) при повідерному вивезенні сміття з приватних будинковолодінь сміття до вивезення зберігати на подвір’ї будинків або на вулиці в спеціальних ємкостях.

Також ставимо до відома, що відповідно до п. 33.1. підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам незалежно від форми власності, фізичним особам забороняється порушувати вимоги даних Правил шляхом:

1) влаштування смітників побутового, будівельного сміття, відходів виробництва, складання ґрунту у невідведених для цього місцях;

2) забруднення вулиць, площ, доріг, дворів, зелених зон, інших територій;

3) Складування на вулицях, площах, зелених зонах тари, будівельних матеріалів, тощо.

4) Виконання робіт з благоустрою без обґрунтування і затвердження проектів та дозволу на проведення робіт.

5) Пошкодження дорожнього, тротуарного покриття інших територій.

6) Пошкодження малих архітектурних форм, перенесення або зміщення їх з місця встановлення.

7) Незадовільного забезпечення технічної справності доріг, вулиць, площ, тротуарів, пішохідних доріжок, мостів.

8) Незадовільного утримання парків, скверів, зелених зон, квітників.

9) Неогородження місць проведення земляних, дорожніх робіт, небезпечних зон.

10) Розміщення реклам, оголошень, афіш, газет, плакатів, агітаційних плакатів у не відведених для цього місцях, а також на фасадах будівель, споруд, огорожах, деревах, опорах, тощо.

11) Невстановлення біля приміщень чи на територіях підприємств , установ, організацій, навчальних закладів, споруд побутово-торговельного призначення та інших будівель урн та контейнерів для сміття.

12) Незадовільного зовнішнього вигляду та технічної несправності постійних і тимчасових огорож, ліхтарів, опор, лавок, урн та контейнерів для сміття, кіосків, яток стаціонарних, літніх торговельних майданчиків, трансформаторних будок, телефонних і електричних шаф, навісів та павільйонів, транспортних зупинок, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, вивісок і вітрин, пам’ятників, скульптур, пам’ятних дощок, водопровідних, каналізаційних колодязів та колодязів зв’язку, дощоприймачів, теплових камер, підземних інженерних мереж.

13) Самовільного встановлення літніх майданчиків, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, кіосків, яток стаціонарних.

14) Паркування автомобілів та інших транспортних засобів на тротуарах, площах, газонах, квітниках та в інших не передбачених для цього місцях.

15) Несвоєчасного прибирання територій.

16) Несвоєчасного вивезення побутового сміття з контейнерів, допущення засмічення контейнерних майданчиків.

17) Складання ґрунту, будівельних матеріалів поза межами будівельного майданчика.

18) Забруднення, викликаного виконанням будівельних, ремонтно-будівельних робіт понад встановлені нормативні терміни.

19) Забруднення, викликаного самовільним виконанням будівельних, ремонтно- будівельних робіт.

20) Забруднення території вулиць, площ, скверів колесами автомобілів, що виїхали з відкритого ґрунту на проїжджу частину, або при перевезенні сміття, сипучих матеріалів.

21) Миття, ремонт, заправка транспортних засобів, що несе за собою забруднення об’єктів благоустрою чи порушення екологічного стану.

22) Влаштування витоків води, фекалій на впорядковані території.

23) Самовільного проведення будівельних, ремонтно-будівельних робіт, в тому числі проведення інженерних комунікацій, встановлення тимчасових огорож.

24) Самовільного проведення земляних робіт.

25) Встановлення дорожніх знаків, влаштування інших засобів регулювання дорожнього руху без погодження з Державтоінспекцією та балансоутримувачем.

26) Самовільного встановлення риштування в межах червоних ліній.

27) Викидання будь-якого сміття, недопалків, паперу тощо на проїжджу частину вулиць, тротуари, майданчики, бульвари, в сквери, парки, озера, річки, оглядові колодязі дощової каналізації, під дерева, кущі й інші місця загального користування.

28) Спалювання сміття, опалого листя та інших відходів.

29) Вигулювання собак в не відведених для цього місцях.

30) Викидання в контейнери для побутового сміття відходів будівельних матеріалів, гілля дерев, металобрухту тощо.

31) Вивезення снігу та снігових утворень в не відведені для цього місця.

32) Відсутності кришок на оглядових колодязях підземних інженерних комунікацій.

33) Наїзду автотранспортом на зелені насадження, газони, квітники, декоративні огорожі, тротуари.

34) Самовільної посадки, знищення зелених насаджень до припинення росту або їх пошкодження.

35) Викидання в урни для сміття харчових відходів та сміття з торгово- комерційних закладів, помешкань.

36) Не дотримання належного санітарно-технічного стану прилеглих водовідвідних канав.

37) Відсутності угоди на вивезення та утилізацію побутового сміття та оплати за надані послуги.

38) Пошкодження засобів регулювання дорожнього руху (дорожних знаків, світлофорів і інших засобів).

39) Створення перешкод для виконання робіт по механізованому прибиранню.

40) Перекривання вулиць, проїздів, провулків, заїздів до будівель, споруд з метою обмеження руху автотранспорту без погодження з ДАІ, відділом управління комунальним майном.

41) Незадовільного утримання собак, котів та хижих тварин, забруднення тваринами міської території.

42) Скидання у дощову каналізацію сміття, каміння, фекальних стоків, виробничих та побутових стоків, нафтопродуктів.

43) Пересування вулицями міста (з твердим покриттям) механізмами на гусеничному ходу, крім зимового періоду та під час надзвичайних ситуацій.

44) Видобування та вивезення без відповідного дозволу гравію та піску з річища Пруту та інших річок.

45) Проведення робіт, які допускають перевищення рівня шуму в місті.

46) Проведення салютів, феєрверків, інших заходів, пов’язаних з використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів.

На підставі вищенаведеного попереджаємо, що за порушення вимог даних правил ви можете бути притягнуті до адміністративної відповідальності та зобов’язані відшкодувати шкоду, завдану внаслідок порушення вимог чинного законодавства.

Автор: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі