друкувати


ЛУЦЕНКО ініціює введення податку на причепи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-03 05:59:33

Міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО виступає за введення податку на причепи. Про це він сказав, виступаючи на нараді, присвяченій обговоренню транспортного збору. "Треба вводити податок на причепи та напівпричепи", – сказав ЛУЦЕНКО. При цьому він підкреслив, що саме причепи транспортних засобів є причиною найбільш інтенсивного руйнування доріг. ЛУЦЕНКО зазначив, що в більшості країн світу діє аналогічний податок і звернувся до прем'єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з проханням вивчити доцільність такого кроку.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ініціює зниження ставок транспортного збору. За словами прем'єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, ті ставки транспортного збору, які були раніше прийняті Верховною Радою, є завищеними.

Міністерство транспорту та зв'язку виступає проти зниження ставок транспортного збору. Раніше Кабмін розробив законопроект №3309 для мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на українську економіку, яким пропонував Раді підвищити ставки акцизного збору на автомобілі з об'ємом циліндрів двигуна не більше 1 тис куб см з 0,02 евро за 1 куб см до 0,1 евро за 1 куб см без уточнення термінів.

31 жовтня 2008 року Верховна Рада затвердила цей законопроект, але пункт про підвищення акцизного збору був виключений з прийнятих антикризових заходів.

Джерело: Ugmk.info
Обговорити на форумі