друкувати


Міліцією Прикарпаття протягом січня задокументовано близько півсотні наркозлочинів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-03 11:44:52

Упродовж січня міліцією Івано-Франківщини задокументовано близько півсотні злочинів, пов’язаних з фактами протизаконного обігу наркотиків і наркотичної сировини.

Як і раніше, правоохоронці роблять акцент передусім на викритті осіб, які поширюють наркотики з метою наживи. А пріоритетом у протидії поширенню цього суспільного явища є припинення злочинної діяльності наркоділків, що силкуються постачати на Прикарпаття синтетичні наркотичні речовини. До прикладу, питання найближчого часу – безславне завершення діяльності цілої злочинної спільноти, викритої у вчиненні наркозлочинів. Попри це оперативники підрозділів ВБНОН працюють на попередження наслідків і недопущення фактів втягнення в наркоманію нових жертв. У такому разі міліція припиняє злочинні дії окремих осіб, що називається, на початках. Скажімо, за вихідні дні зусиллями оперативників було нейтралізовано злочинні потуги ще трьох ділків.

Зокрема, в обласному центрі затримано 20-річного парубка, який займався збутом синтетичного наркотику іноземного виробництва. У збувальника вилучено 1,5 грама «синтетики», на яку він активно шукав покупців. Так само в Івано-Франківську викрито осередок розповсюдження так званої ширки. Як з’ясовано, 35-річний житель обласного центру мав намір перетворити власне помешкання на своєрідний пункт роздрібної торгівлі ацетильованого опію. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали одного з клієнтів, який придбав наркотичний засіб безпосередньо з шприцом з дозою. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання ділка виявлено аналогічні шприци, 2 кілограми меленого маковиння, екстракт опію, прекурсори, а також гроші, отримані за збут наркотиків.

Натомість у райцентрі Долині співробітники міліції викрили у скоєнні наркозлочинів 21-річного долинянина, який щойно вийшов на нелегальний ринок наркотиків. Зловмисника було затримано біля одного з закладів грального бізнесу безпосередньо у момент збуту марихуани. Того вечора міліціонери задокументували три факти реалізації паперових згортків з наркозіллям, а під час санкціонованого обшуку в помешканні затриманого були виявлені такі ж згортки з умістом марихуани загальною вагою близько 60 грамів.

Викриті за наркозлочини особи притягуються до кримінальної відповідальності, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі