друкувати


Транспортний збір можуть включити в ціну пального

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-02 03:13:59

Прем'єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО дала протокольне доручення розробити новий закон, який змінить систему стягнення транспортного збору, включивши його у вартість пального.

Це доручення ТИМОШЕНКО дала під час наради з питань визначення розміру транспортного збору, повідомляє прес-служба уряду.

З такою ініціативою виступив міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО. За його словами, у світі власників транспортних засобів оподатковують за спожитий бензин чи дизель, а не в залежності від об'єму двигуна автомобіля.

"Потрібно стягувати податок з кількості бензину чи дизеля, що людина купує на автозаправці." Мерседес "Чи означає це, або" Жигулі ", або причіп - необхідно стягувати стільки, скільки він використовував палива, а тому стільки, скільки він їздить по дорогах і платить гроші, за які ці дороги будуть будуватися ", - підкреслив ЛУЦЕНКО.

У свою чергу, голова Державної податкової адміністрації Сергій БУРЯК повідомив, що на розробку нового принципу стягнення транспортного збору прем'єр виділила "2-3 місяці".

БУРЯК сказав, що перехід на стягнення збору шляхом включення його у вартість пального, згідно Бюджетному кодексу, може відбутися не раніше 2010 року. Для цього відповідний закон потрібно прийняти в першому півріччі 2009 року, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі