друкувати


На Івано-Франківщині все менше реєструють інвалідів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-02 02:37:27

На Прикарпатті зареєстровано 80 тисяч людей, які мають статус інвалідів різних груп. За рік на їхні проблеми витрачається майже 30 мільйонів гривень. Учасники засідання обласної медико-соціальної служби обговорювали можливості удосконалення діяльності медико-соціальних експертних комісій з попередження і зниження рівня інвалідності та медичної професійної реабілітації інвалідів області.

До складу Івано-Франківського бюро медико-соціальної експертизи входять 11 організацій - обласна, 5 міжрайонних і 5 спеціалізованих: травматологічна, кардіологічна, фтизіо-пульмонологічна, профпатологічна та психіатрична медико-соціальні експертизи.

Минулого року визнано інвалідами 4 754 особи. Кількість осіб, яким встановлюють інвалідність, з кожним роком зменшується. Микола ОЛІНІЙЧУК, перший заступник начальника управління охорони здоров'я обласної держадміністрації, причиною цього вважає покращення якості діагностично-лікувальної роботи.

Іншою причиною він називає стабільне економічне становище громадян. Багато людей, яких можуть визнати інвалідами третьої групи, не зверталися для визначення групи інвалідності, бо могли знайти собі відповідну роботу.

Ще одним добрим показником якості профілактичної та діагностичної роботи є зменшення кількості необґрунтованих направлень на комісію для встановлення інвалідності на 3,1 %.

Проаналізувавши показники роботи за минулий рік, учасники наради вирішили покращити якість заходів з медичної реабілітації в лікувально-профілактичних закладах області. Це покращить і рівень повної та часткової реабілітації інвалідів.

Вирішено активізувати заходи з профілактики первинної інвалідності в районах області, де її рівень залишається високим, та укомплектувати посади реабілітологів усіх медико-соціальних експертних комісій., повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі