друкувати


Банкіри Прикарпаття страйкують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 12:11:31

Працівники 19 відділень банку "Надра" в нашій області 27 січня провели мовчазний страйк. Понад 200 його працівників з філій у містах Калуші, Коломиї, Косові, Городенці, Бурштині та Івано-Франківську припинили на дві години роботу і вийшли на вулиці біля своїх відділень з протестними гаслами.

Банкіри розповсюджували серед перехожих і журналістів відкритого листа до прем’єр-міністра. Зокрема, вони просять припинити свавілля високопосадовців, які втручаються у внутрішню політику банку і звинувачують керівників у корупції.

Заступник директора Івано-Франківського регіонального управління банку Надія МЕДВІДЬ зауважила, що заяви з боку деяких керівників держави є необґрунтованими. Останнім часом вони викликають паніку і дестабілізують роботу не лише їхнього банку, а й банківської системи країни загалом.

Тому на знак протесту проти свавілля і вседозволеності політиків банкіри оголосили акт громадянської непокори, вони вимагають не знищувати одну з найбільших фінансових установ країни, вкладниками якої є чотири мільйони громадян України. Нагадаємо, що уряд в особі прем’єр-міністра звинувачує власника «Надр» ФІРТАША і голову НБУ СТЕЛЬМАХА у змові, наслідком якої начебто став обвал гривні, що особливо відчутно вдарило по доходах і вкладах громадян, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі