друкувати


Хто ще не отримав свою тисячу, реєструйтесь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 11:58:39

Сьогодні відновлюється реєстрація вкладників колишнього Ощадбанку СРСР, які ще не зверталися до установ Ощадного банку України для отримання компенсації за свої знецінені вклади. І кожної наступної п’ятниці їх реєструватимуть. Вельми туманною є перспектива отримати у новому році тисячу гривень належної їм компенсації, яка була б далеко не зайвою для них, дарма що й ця тисяча знову ж таки знецінилася через спричинене фінансово-економічною кризою "похудіння" національної валюти.

Відмовляли ж працівники філій Ощадбанку вкладникам у реєстрації в січні, бо чекали на відповідний лист-роз’яснення з правління ВАТ "Ощадбанк України". І врешті надійшов такий лист із дозволом установам Ощадбанку по всій країні продовжити формування реєстру вкладників — власників знецінених заощаджень у колишньому Ощадбанку СРСР. Навіть попри те, що Кабмін ще не прийняв постанову про порядок та обсяги виплати таких грошових компенсацій у 2009 році (ось чому наразі не виплачують їх тим із зареєстрованих торік громадян, чия черга на отримання компенсації вже підійшла). А ці обсяги, ясна річ, залежатимуть від можливостей Державного бюджету-2009, котрий, як відомо, є досить-таки проблематичним.

За словами начальника управління філії — обласного управління Ощадбанку України Василя КРИЧУКА, черг по п’ятницях у філіях їхнього банку навряд чи варто очікувати. Бо в листопаді — грудні цього дня тижня сюди зверталося для внесення їх до реєстру в усій області лише 700—800 осіб. із 341 тисячі вкладників, котрі зареєструвалися торік, більшість — 179 тисяч вже отримали в установах Ощадбанку компенсації на загальну суму 161 млн. грн. Ще 1355 клієнтам банку такої категорії, як інваліди, неходячі громадяни, за домовленістю між Ощадбанком і "Укрпоштою" листоноші принесли додому грошові компенсації на суму 1 262 тис. грн. (у цьому разі приходили у філії внести їх до реєстру вкладників довірені особи). Окрім того, торік виплачено 3 385 тис. грн. одноразової допомоги на поховання більш як семи тисяч померлих вкладників (ці кошти виплачують їхнім родичам окремо, не за рахунок компенсації за знецінені заощадження), повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі