друкувати


Прикарпатська міліція затримала злочинців, які переховувалися за кордоном

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 10:53:00

Нещодавно повідомлялося про те, що співробітники УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області в результаті проведення спільних з російськими колегами розшукових заходів встановили місцезнаходження, затримали і доправили до України 35-річного прикарпатця, який перебував у міждержавному розшуку 10 років.

Як повідомив керівник прикарпатського УБОЗ Володимир Бульба, наприкінці 1997 року на території Івано-Франківщини працівники міліції знешкодили злочинну діяльність організованої спільноти, учасники якої скоювали розбійні напади на пасажирські автобуси і грабували пасажирів. Вісьмох злочинців засудили до різних термінів позбавлення волі, а злочинну діяльність суспільно-небезпечної зграї кваліфікували як бандитизм. У тій справі не вистачало кінцевої крапки: ватажок і натхненник банди зумів утекти за кордон. Зараз вже відомо, скільки наполегливості слід було докласти міліціонерам, щоб розшукати злочинця. Опинившись на території Російської Федерації, він шляхом підробки в паспорті став особою з іншим прізвищем. Надалі це дало йому можливість легалізувати своє становище, а згодом отримати громадянство іншої держави. Після затримання його екстрадовано в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

Упродовж минулого року міліція Івано-Франківщини ініціювала активний розшук і затримання ще вісьмох злочинців, що переховувалися від правосуддя за межами України. Трьох з них, в тому числі підозрюваного у вчиненні навмисного вбивства, екстрадовано на територію України. Аналогічна процедура чекає на п’ятьох обвинувачених, затриманих за кордоном, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі