друкувати


Кожен 11 злочин - під впливом алкоголю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 10:19:02

У період тривалих святкувань, як от новорічно-різдвяні чи великодні дні, міліція традиційно має найбільше роботи. На цей час доводиться не тільки посилювати заходи з охорони правопорядку у місцях масового скупчення людей, але й значно частіше реагувати на повідомлення в міліцію з осель громадян про сімейні конфлікти. Доводиться констатувати, що під впливом надмірної кількості вжитого алкоголю дехто втрачає самоконтроль і це призводить до непередбачуваних наслідків. Хіба є нормальним явищем, коли сни лупцює рідного батька, чоловік розпускає руки на матір трьох своїх дітей, а двоє друзів з дитинства у момент конфлікту через дрібничку стають смертельними ворогами.

На щастя, цьогорічний січень на Прикарпатті завершується без навмисних убивств. Як кажуть, варто постукати по чомусь дерев’яному, щоб і надалі не було приводів констатувати інше. Утім, для трьох людей перший місяць нового рок устав фатальним. У новорічну ніч від отриманих тілесних ушкоджень, заподіяних добре знайомим, помер мешканець одного з сіл Галицького району. У Коломийському районі жінка, не стерпівши рукоприкладства чоловіка, помстилася за допомогою ножа, завдавши смертельного поранення. Третій випадок дочасної смерті 40-річного уродженця Львівщини зареєстровано в Калуші. Постраждалий, який останнім часом не мав постійного місця проживання, став заручником обраного способу життя. Маючи сім’ю на батьківщині, чоловік займався бродягуванням, спілкувався з особами такої ж або подібної категорії. Під час чергової пиятики між сп’янілими людьми один з її учасників зненацька вхопився за ніж. За кілька годин після того, як зранку мешканці будинку виявили у під’їзді труп невідомого їм чоловіка, працівники калуської міліції встановили і затримали зловмисника. За обгунтованою підозрою у заподіянні тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого, затримано 46-річного жителя Калуша.

До речі, торік кожен 11 злочин загальнокримінальної спрямованості був учинений під впливом алкоголю, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі