друкувати


2-ТБ HDD у виконанні Western Digital - офіційно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 05:16:49

Поки одні імениті виробники з великою історією в галузі розробки та продажів пристроїв HDD згортають свій бізнес, інші, не менш відомі, б'ють рекорди по ємності і представляють готові продукти, а не тільки роблять анонси.

Сьогодні був офіційно представлений накопичувач на жорстких магнітних дисках компанії Western Digital. Про її 2-ТБ продукті ми нещодавно згадували, але тоді не було відомо ні точних ТТХ цього накопичувача, ні термінів його появи на ринку, ні ціни.

Накопичувач належить до серії WD Caviar Green, що, як говорить виробник, дозволяє замовникам, що піклуються про економію енергії, створювати системи, що володіють не тільки більшою ємністю, але і правильним співвідношенням швидкості роботи, гарантованої надійності та зниженого енергоспоживання.

Крім найвищої ємності та малого споживання енергії, сам виробник ставить собі в заслугу такі властивості цього диска з PMR: низька температура і безшумність, підтримка технологій IntelliPower (виважене співвідношення швидкості обертання, швидкості передачі даних і алгоритмів кешування), IntelliSeek (розрахунок оптимального часу пошуку) і технології паркування головок NoTouch, а також менше енергоспоживання під час розкрутки.

Також однією з переваг цього рішення є його широке використання в ролі накопичувача для зовнішніх пристроїв з підключенням по інтерфейсах USB, FireWire і eSATA.

Характеристики диску:
* Інтерфейс: Serial ATA (3 Гбіт/с)

* Місткість після форматування: 2000398 МБ

* Кеш: 32 МБ

* Ударостійкість в робочому стані (читання): 65G, 2 мс
Ударостійкість в неробочому стані: 300G, 2 мс

* Рівень шуму: 25 - 29 дБА

* Витрата енергії: читання/запис 7,4 Вт, на холостому ходу 4,0 Вт, в режимі очікування 0,97 Вт, в режимі сну 0,97 Вт

* Габарити: 26,1 х 147 х 101,6 мм

* Вага: 0,73 кг

У продажі наймісткіший вінчестер WD Caviar Green 2 TБ (WD20EADS) з'явиться за ціною мінімум у 299 дол (MSRP), що трохи вище передбачуваної раніше, але ексклюзивність рішення, мабуть, дозволяє призначати таку ціну, повідомляє iXBT.com.

Обговорити на форумі