друкувати


Відкрився Помісний собор, на якому оберуть патріарха

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 02:09:45

Сьогодні в московському храмі Христа Спасителя відкрився Помісний собор Російської православної церкви. Православний форум, головне завдання якого - обрання шістнадцятого предстоятеля Російської православної церкви, почався урочистим молебнем, в якому взяли участь всі делегати собору, - від архієреїв до мирян.

Як наголошується в програмі Собору, опублікованій на його офіційному сайті, перше пленарне засідання форуму буде відкрито для представників ЗМІ, на подальші засідання представники преси допущені вже не будуть.

Перед урочистим молебнем архієреї в заалтарній частині Храму Христа Спасителя одяглися в мантії і в супроводі іподияконів пройшли через бічні галереї до західного входу в собор. Через західні брами вони пройшли до вівтаря і зайняли місця згідно з наміченим наперед розподілом. Архієреїв залишаться одягнені в мантії до закінчення першого пленарного засідання.

Молебень очолив місцеблюститель патріаршого престолу митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило. Після закінчення молебню буде оголошена Грамота Архієрейського собору про скликання Помісного собору РПЦ. Потім Собор оголошується відкритим і всі присутні повинні проспівати "Символ віри".

Далі делегатам належить вибрати президію Собору. Потім будуть вислухані вітання, адресовані форуму. Услід за цим з доповіддю виступить митрополит Кирило. Після обідньої перерви почнеться друге пленарне засідання Собору, на якому будуть прийняті порядок денний, програми і регламент засідань форуму, вибрані робочі органи Собору. Потім делегатам належить затвердити процедуру обрання Патріарха Московського і всієї Русі.

Третє пленарне засідання почнеться після короткої перерви о 17:30 за московським часом. На цьому засіданні відбудеться обрання предстоятеля РПЦ, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі