друкувати


Союз українок Косівщини проситься в НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 01:33:07

Союз українок Косівщини розпочав збір підписів жінок району до президента Франції Ніколя Саркозі, прем’єр-міністрів Англії — Гордона Брауна та Італії — Сільвіо Берлусконі, канцлера Федеративної Республіки Німеччини Анрели Меркель з проханням переглянути свою позицію щодо вступу України до НАТО і посприяти нашій державі влитися в сім’ю євроатлантичних країн.

Своє звернення до шановних європейських лідерів косівчанки пояснюють зростаючою тривогою за безпеку не тільки України, але й усієї Європи. Бо коли б на Бухарестському саміті 2008 року Грузію допустили до Плану дій щодо членства в НАТО, то російські танки не стояли б під столицею Грузії Тбілісі. Ненадання у грудні цього року ПДЧ Україні може спровокувати Росію на аналогічні дії і проти нашої держави. Але це буде значно страшніше, бо зачепить усю Європу.

Маленька Грузія, наголошують далі союзянки Косівщини, збудила приспаний світ. Радянська система зазнала краху через неспроможну економіку та антилюдяну політичну систему. Ми не маємо права допустити краху демократичних завоювань Європи та надбань цивілізації через російський газ, який не може бути ціною свободи народів та перегляду кордонів після Другої світової війни.

Після 8 серпня 2008 року Європа і світ стали перед обличчям реальної загрози світовому порядку та загальнолюдським цінностям.

Мир і територіальна цілісність України — це запорука миру й стабільності Європи. Шість разів у ХХ столітті Україна проголошувала свою незалежність і п’ять разів втрачала її. Саме вступ України до НАТО є запорукою того, що наша незалежність зберігатиметься завжди

Автор: Михайло ДОЛІШНІЙ/b>
Джерело: Галичина
Обговорити на форумі