друкувати


Клад вартістю £ 2,6 млрд знайдено біля узбережжя Гайяни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 10:45:33

Знайдено потоплений під час Другої світової війни вантажний транспорт, на борту якого знаходяться золото, платина та діаманти вартістю 2,6 млрд фунтів стерлінгів.

Американська компанія Sub Sea Research, що спеціалізується на підводних дослідженнях і підйому з води цінних рештків корабельних аварій, повідомила про виявлення останків британського вантажного транспорту, потопленого німецьким підводним човном під час 2-ої світової війни.

Компанія стверджує, що на борту транспорту знаходяться цінності загальною вартістю 2,6 млрд фунтів стерлінгів - золото, платина та діаманти. Компанія не розголошує ні точну назву транспорту, ні точне місце його виявлення. Умовно транспорт назвали "Блакитний барон".

Транспорт вийшов з одного з європейських портів, маючи на борту цінний вантаж, кінцевим призначенням на США. Ці цінності призначалися для доставки до Нью-Йорка і далі в скарбницю США як оплата ленд-лізу.

Спочатку транспорт зайшов в порт однієї з південноамериканських країн, і звідти послідував до Нью-Йорка, але десь на відстані 40 миль від узбережжя Гайяни був потоплений німецьким підводним човном U-87, в червні 1942 року. Очікується, що права на вантаж пред'являть декілька сторін. Транспорт лежить на глибині близько 250 метрів, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі