друкувати


Коломийщина вшановує лідерів футбольної першості (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-26 05:25:41

Напруженим, багатим на цікаві, емоційні моменти був чемпіонат Коломийського району – 2008. У фіналі зійшлися дві самодостатні команди: з Жукотина і Воскресінців. Фортуна того дня була на боці жукотинської команди. Тож односельці влаштували для своїх чемпіонів усенародне вшанування. А одразу по різдвяних святах, у час веселої розколяди, організували свято для своїх бронзових призерів уболівальники села Воскресінці.

У переповненому Будинку культури зібрались люди різних поколінь. Старші прийшли поколядувати і потішитись за своїх дітей та онуків, а молодь демонструвала свою підтримку футболістів не тільки на стадіоні, але й у залі. Вшанування команди гармонійно поєднали з роз колядою. Творчі колективи села підготували чудові, незабутні виступи. Народний аматорський вокальний ансамбль "Перевесло" під керівництвом Любові ЯЗЛОВЕЦЬКОЇ просто зачарував зал майстерним виконанням давніх автентичних колядок і щедрівок. Школярі розіграли на сцені справжнє вертепне дійство, вдало зігравши ролі пастушків, ангеликів, князів, і навіть Марії з Йосипом. Довершено звучала коляда у виконанні вокального жіночого ансамблю, хору, мішаного ансамблю.

І ось на сцену піднімаються винуватці торжества: гравці місцевої футбольної команди на чолі з капітаном Василем ЯВДОШНЯКОМ. Зал гучними оплесками вітає хлопців, які подарували вболівальникам чимало незабутніх моментів радості на стадіоні.

- Чемпіонат, в якому ви посіли друге місце, - сказав у вітальному слові заступник голови РДА Богдан БОЛЮК, - був надзвичайно потужним. Фінал зібрав на стадіоні близько трьох тисяч уболівальників, які несамовито підтримували свої команди. Тож ваші бронзові медалі майже золоті, бо команда продемонструвала класну гру, це був футбол високого ґатунку.

Окрасою чемпіонату футболу району назвав гру воскресінцівської команди депутат районної ради, голова постійної спортивної комісії Роман ДЯЧУК. Вітаючи команду, він щиро подякував усім, хто підтримує у селі футбол і дбає про його розвиток: сільському голові Любомиру БІЛЕЙЧУКУ, спортивному інструктору Андрієві БІЛОМУ, вчителям фізкультури місцевої школи, підприємцям – меценатам. Богдан БОЛЮК і Роман ДЯЧУК вручили футболістам заслужені бронзові медалі, а зал гаряче аплодував їм. Грамотою Івано–Франківської ОДА представники районної влади нагородили спорт інструктора Андрія БІЛОГО. Від імені федерації футболу району грамотою нагородили капітана команди Василя ЯВДОШНЯКА. Грамоти РДА отримали сільський голова Любомир БІЛЕЙЧУК і меценат футболу в селі Іван ГУЦУЛЯК. А грамотою Олімпійського комітету нагородили Петра ГУЦУЛЯКА. Футболістам подарували також м’ячі і побажали у цьому році здобути звання чемпіонів. А на завершення Богдан БОЛЮК повідомив приємну для села новину: цьогоріч тут заплановано спорудження спортивного майданчика зі штучним покриттям. Це стане ще одним аргументом на користь розвитку спорту в селі.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі