друкувати


ЮЩЕНКО винен у кризі?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-26 04:42:55

Верховна рада ухвалила постанову "Про відповідальність Президента України ЮЩЕНКА В.А. за ситуацію, що склалася у фінансово-кредитній сфері України". За відповідне рішення проголосували 227 депутатів із 448 зареєстрованих у залі. Зокрема, підтримали постанову ПР – 4, БЮТ – 154, НУ-НС – 23, КПУ – 27, Блок ЛИТВИНА - 19.

"Покласти на Президента України ЮЩЕНКА Віктора Андрійовича особисту відповідальність за ситуацію, що склалася у фінансово-кредитній сфері України, насамперед: за різке знецінення грошової одиниці України, численні спекуляції на валютному та іпотечному ринках, невиконання комерційними банками своїх зобов'язань перед вкладниками, істотні зловживання в процесі рефінансування комерційних банків, повну відсутність контролю Національного банку України за діяльністю комерційних банків, що призвело до значного погіршення добробуту громадян України", - сказано в постанові.

Раніше народний депутат від БЮТ Святослав ОЛІЙНИК, який зареєстрував у ВР проект постанови, заявив, що вона може стати підставою для початку процедури імпічменту глави держави , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі