друкувати


Обрано кандидатів на Московський патріарший престол

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-26 03:32:16

У результаті таємного голосування, у якому взяло участь 198 делегатів, кандидатами на Патріарший престол РПЦ обрано: Місцеблюстителя Патріаршого престолу митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила, митрополита Калузького і Боровського Климента і митрополита Мінського і Слуцького Філарета. Про це повідомляє прес-служба Російської Православної Церкви. Митрополит Кирил отримав 97 голосів, Климент – 32, Філарет – 16.

Митрополит Київський і всієї України Володимир отримав 10 голосів. За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), під час перерви у роботі Собору Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир мав спілкування з єпископатом УПЦ, ще раз підтвердив своє бажання бути Митрополитом Київським та благословив українських архиєреїв віддати свої голоси іншим кандидатам. Також 10 голосів отримав митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

У Соборі беруть участь всі архиєреї РПЦ, яких налічується понад 200, у тому числі й кілька десятків закордонних єрархів цієї Церкви.

Після Архиєрейського Собору, 27-29 січня, відбудеться Помісний Собор за участю делегатів від кліру, ченців і мирян, який і назве ім`я нового Предстоятеля Церкви. 1 лютого відбудеться чин інтронізації новообраного Предстоятеля РПЦ.

Як вже повідомлялося, 15-й предстоятель РПЦ Алексій ІІ помер 5 грудня 2008 року у віці 79 років.

Джерело: RISU
Обговорити на форумі