друкувати


Угода про малий прикордонний рух буде за місяць

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-26 02:54:07

ОГРИЗКО (на фото) повідомив, що угода про малий прикордонний рух з Польщею та Румунією буде за місяць. Україна планує протягом місяця вийти на підписання угод про малий прикордонний рух з Польщею і Румунією.

Про це повідомив сьогодні міністр закордонних справ України Володимир ОГРИЗКО, презентуючи завдання відомства на 2009 рік. Міністр уточнив, що з цього питання в січні 2009 року він провів переговори з керівниками зовнішньополітичних відомств цих країн.

Було домовлено, що протягом місяця в Польщі і Румунії будуть проведені всі необхідні внутрішні процедури для реалізації цих угод, в т.ч. ратифікація парламентом). "У нас це відбуватиметься за спрощеною процедурою - шляхом ухвалення постанови Кабінетом міністрів", - сказав ОГРИЗКО. Він підкреслив, що дія цих угод після набуття ними чинності стосуватиметься близько 3,5 млн. українців, що живуть в прикордонній зоні, які зможуть за спрощеною безвізовою процедурою перетинати кордон для відвідування родичів, що живуть в Польщі і Румунії.

ОГРИЗКО також повідомив, що у 2009 році українське МЗС має намір завершити роботу з демаркації східного і південного кордонів - з РФ, Білоруссю і Молдовою. "Ми серйозно думатимемо над інтенсифікацією цієї роботи в російському напрямі, і після візиту Олександра ЛУКАШЕНКА у нас є хороші очікування в цьому питанні щодо Білорусі. Ми плануємо завершити цю роботу (з Білоруссю) в першій половині 2009 року", - сказав міністр. Він підкреслив, що завершення демаркації східних кордонів України є одним з основних умов для подальшої євроінтеграції України, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі