друкувати


Льодова казка на одній з річок Коломийщини (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-26 09:51:17

Аж не віриться, що Різдвяні свята уже позаду, що їх доведеться чекати цілий рік. Уже тільки у спогадах залишаються теплі родинні вечори, солодка кутя, весела коляда і незабутні зимові прогулянки справжнім льодовим царством, яке створили на річці Пістинька у селі Спасі Коломийського району місцеві майстри.

З першого погляду здається, що там не обійшлося без справжніх скульпторів. Аж дивуєшся – невже таку казкову красу могли створити прості сільські ґазди всього за три дні? Але факт залишається фактом: Василь ГОЙТАН, Микола ТИМОФІЇВ, Дмитро ГАВРИЛЮК та їхні помічники – односельці перетворили берег Пістиньки на дивовижну різдвяну казку. Мешканці й гості Спаса приходили сюди цілими сім’ями, колядували, набувались, раділи.

А тепер, із настанням відлиги, льодову казку узяла у свій полон річка Пістинька. Вона ніжно хлюпає поміж крижаними ялинками, престолом, тройцею, заглядає до каплички.

Оточена водою льодова композиція виглядає ще фантастичніше, і незабаром, як і все на світі, її поглине час. Але казка на те й казка, щоб жити у споминах…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі