друкувати


Росіяни взяли золото на ЧЄ з фігурного катання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-24 12:36:43

Новими чемпіонами Європи з фігурного катання у танцях стали росіяни Яна ХОХЛОВА та Сергій НОВІЦЬКИЙ. За відсутності чинних чемпіонів світу Ізабелль ДЕЛОБЕЛЬ та Олів'є ШОНФЕЛЬДЕРА, а також минулорічних чемпіонів Оксани ДОМІНІНОЇ та Максима ШАБАЛІНА, російська танцювальна пара Яна ХОХЛОВА та Сергій НОВИЦЬКИЙ без проблем отримали перше в житті континентальне "золото".

Другими також вперше в кар'єрі стали італійці Федеріка ФАЄЛЛА та Масімо СКАЛЛІ, а третіми, так само вперше, стали британці Шинед та Джон КЕР.

До останнього боролися за місце на п'єдесталі французи Наталі ПЕШАЛА/ Фабіан БУРЗА. Вони були другими у довільному танці, але у підсумки лишилися все ж четвертими.

Вперше на високе сьоме місце чемпіонату Європи піднялися українці Ганна ЗАДОРОЖНЮК та Сергій ВЕРБИЛО. Вони отримали у підсумку 160.62 бала. 13-ми стали ще одні українці Алла БЕКНАЗАРОВА, Володимир ЗУЄВ з результатом 145.01.

Вчора також відбулися змагання в короткій програмі серед фігуристок. Перше і друге місця поділили між собою фінські спортсменки Лаура ЛІПІСТО і Сусанна ПЕЙКІЄ, різниця в балах яких складає лише 56 сотих. На третій позиції опинилася дворазова чемпіонка Європи італійка Кароліна КОСТНЕР.

Українка Ірина МОВЧАН, непогано відкатавши програму, посідає восьму позицію. Медалі фігуристки розіграють сьогодні, 24 січня, у завершальний день змагань, виконавши довільну програму , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі