друкувати


Коломию знімали для Travel Channel

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-23 02:08:04

Цікаво, якою бачать Коломию іноземці? Вмикайте відомий канал "Travel". Для нього під час різдвяних свят знімала фільм про Україну компанія "Intrapid Journeys" на вибір відомого журналіста новозеландця Кевіна МІЛНА (на фото), який відзначений особистою відзнакою королеви Великобританії. Із п’ятнадцяти днів перебування в нашій країні десять знімальна група провела в писанковому місті.

Гості скуштували різдвяної вечері в одній із коломийських родин, дуже здивувалися, що під ялинкою нема подарунків. І після пояснення зробили висновок, що в Україні це свято духовності, що сила і щедрість наша – в серцях. Коломияни теж смакували новозеландські страви, які для них приготував пан МІЛН.

Знимкували біля міської ялинки, де з вертепним дійством виступали гурти з навколишніх сіл. Гуцульська коляда, особлива аура під час Літургії у верховинській церкві зворушила до сліз, тут, за словами пана МІЛНА, як ніде в світі, справді відчуваєш велич Різдва. А ще фільмували культурні цінності в Маняві, Яремчі, Ворохті, Космачі, Косові, Яворові, рибалка в Коломиї – все з труднощами умістилося в 35-годинний фільм, шкода, що доведеться монтувати, бо замовлення каналу тільки на 1 годину ефірного часу.

Особливим контрастом на тлі гуцульських звичаїв у майбутньому фільмі став баль "Маланчин вечір" у Чоловічому закритому Клубі Коломийців. Як розповів учасник клубу Віталій ПАВЛЮК, який супроводжував новозеландців, вони були здивовані, що поряд із традиціями, які зберегли жителі сіл, у місті теж є свої. Ще вразило операторів, що жителі Прикарпаття професійно ведуть себе перед відеокамерою, не позують і не соромляться, чим не можуть похвалитися, наприклад, кияни.

Загалом знімальна група переконана, що в Коломиї як туристичного центру велике майбутнє, тут є що запропонувати перенасиченому іноземному туристу. От тільки потрібна цілеспрямована політика місцевого самоврядування.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі