друкувати


Семінар в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-23 10:58:52

"Особливості оподаткування сільськогосподарських товаровиробників в 2009 році" – семінар на таку тему відбувся в Коломийській ОДПІ.

Відкрила семінар заступник начальника інспекції Наталія Котурлаш. Вона зупинилась на актуальних питаннях роботи податкової інспекції в частині удосконалення системи адміністрування податку на додану вартість, застосування методу надання звітності через мережу Інтернет, ефективність відпрацювання "податкових ям" податковими органами, можливості відстеження всіх контрагентів, про запровадження з 01.01.2009р. спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського і лісового господарства та рибальства.

Начальник відділу адміністрування ПДВ Ольга Палагнюк висвітлила питання оподаткування податком на додану вартість сільськогосподарських підприємств з 1 січня 2009 року, порядок заповнення декларації з ПДВ та порядок заповнення Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів до декларації з ПДВ.

Про порядок та переваги подання звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді, застосування електронного цифрового підпису – розповів начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Андрій Мілевський.

Говорили на семінарі про нарахування та сплату фіксованого сільськогосподарського податку, земельного податку та орендної плати за землю, зміни в адмініструванні податку з власників транспортних засобів, порядок проведення річного перерахунку податку з доходів фізичних осіб, умови та порядок подання громадянами річної декларації, в тому числі з метою реалізації ними права на податковий кредит, про порядок розгляду звернень громадян та платників податків до органів державної податкової служби.

Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання та зразки друкованої продукції у вигляді листівок з питань подання звітності в електронному вигляді та роботи інформаційно-довідкового департаменту, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Обговорити на форумі